De Schalkse Ruiters website op TV1

Het is weeral een hele tijd geleden dat we getuige konden zijn van de geboorte van deze Schalkse Ruiters Website. Het prille begin situeert zich ergens in april '97 toen we de website van de Man Van Melle uit het niets hadden opgebouwd. Al vlug bleek dat er meer van ons werd verwacht dan deze leuke maar beperkte website.
Om aan die verwachtingen te voldoen en omdat we zelf enorme fans waren (en nog steeds zijn) van de Schalkse Ruiters, hadden we alle krachten gebundeld om een website te creŽren waar alle fans hun hartje konden aan ophalen. Ongeveer een maand na de 'opening' van onze Schalkse Ruiters website hadden ook de reportagemakers van het immens populaire en keigoeie 'Man Bijt Hond' onze site al grondig getest. Midden september was de tijd gekomen voor ons eerste televisie optreden. Hieronder volgt een kleine impressie van die uitzending, voor diegenen die deze aflevering gemist hebben.
Na de 'Babbelbox' en voor 'Vaneigens' was het de beurt aan 'www.schalkseruiters.com'. In deze zeer knap gemaakte reportage kreeg Vlaanderen te horen dat ze niet tot december moesten wachten om de Schalkse Ruiters terug aan het werk te zien. Iedereen met een Internetaansluiting kon immers de Schalkse Ruiters Website bezoeken.
Jelle Rom was al van in het prille begin een grote fan van Schalkse Ruiters en vanzelfsprekend ook van onze website. We waren dan ook zeer blij te horen dat hij deze website 'echt heel goed gemaakt' vond. Verder wist Jelle ook nog een overzicht te geven van alles wat er op onze site kon gevonden worden. Zoals hieronder ook te zien is werd er gesproken over het archief van de voorbije afleveringen en de vele geluids- en videofragmenten.Verder werd er ook nog gesproken over het enorme bezoekersaantal. Meer dan 2500 bezoekers in amper twee maanden tijd leek toen inderdaad behoorlijk veel en het werden er vanzelfsprekend nog meer na deze uitzending... Maar het leuke was dat er niet alleen mensen van binnen BelgiŽ en Nederland de site bezochten. Van overal ter wereld werd onze site bekeken en dat is iets was ons alleen maar kon plezieren.

Na nog een kort woordje over ons IRC kanaal #schalkseruiters op undernet, was het weeral afgelopen. Maar het was mooi geweest! De mensen van Man Bijt Hond hadden ongelooflijk goed hun best gedaan.


Man Bijt Hond is een productie van Woestijnvis voor TV1 en kan iedere weekdag worden bekeken op TV1 na het journaal van 19.00u