terug.....
Wat is IRC?

IRC of Internet Related Chat is een manier om via het Internet met andere mensen te babbelen. Dit gebeurt in zogenaamde babbelboxen. Eén zo'n babbelbox is exclusief bestemd voor fans van de Schalkse Ruiters. Hier kan je gemakkelijk discussiëren of privé 'chatten' met anderen.

Wat heb ik nodig?

Om op IRC te geraken heb je eerst een programma nodig. Het meest gebruikte is mIRC. Dit kan je gratis downloaden via het web zelf. De installatie is zeer eenvoudig wanneer je de instructies volgt die bij mIRC gevoegd zijn.

Hoe geraak ik op het kanaal?

Start je mIRC op en kies een Undernet server uit de lijst. Best kies je die van Amsterdam, Chicago of Antwerpen. Na het inloggen kom je op het kanaal #schalkseruiters door het volgende te typen: /join #schalkseruiters. Ziezo, het moeilijkste is nu achter de rug.
[Dit IRC kanaal wordt niet meer door ons aangeboden]

Spelregels?

Meer uitleg hierover krijg je in de helpfiles bij mIRC zelf. Het is aan te raden indien je IRC niet kent dit even door te nemen.

Indien je nog vragen hebt, vraag het gerust aan de operators, mensen met een @ voor hun naam. @X is slechts een computerbot, dus iemand die niet reageert. Meer info over de operators op deze pagina.