Dirk Sterckx : De beste Chef Nieuws die we ooit hebben gehad ...
Al tijdens de aankondiging van de gast was het duidelijk dat het hier om een zwaargewicht zou gaan. Omschrijvingen als 'De James Dean van de jaren '90, de Richard Gere van de Nieuwsdienst, ons dekentje in koude nachten, eten en drinken tesamen liegen er immers niet om.
Toch vonden de Schalkse Ruiters het nog nodig om na een samenvatting als 'U bent ondertussen al 20 jaar met tv bezig, U bent het gezicht van Ter Zake, U hebt de meeste ervaring wat live televisie betreft, U bent zowat het jounalistieke geweten van Vlaanderen' te vragen wat hij zoal deed. Kwestie van de mensen die hem niet zouden kennen op de hoogte te brengen.


Halverwege het programma kwamen we te weten dat Dirk Sterckx ook een goede doe-het-zelver is. In zijn eerste huis, een oud maar stijlvol herenhuis, had hij namelijk diverse restauratiewerken zelf uitgevoerd. Aan de schouw is hij niet geweest, want die was veel te hoog.

Nu woonden er andere mensen in het oude huis van Dirk Sterckx in Hove. De vriendelijke bewoners gunden ons een blik achter de schermen zodat we het werk van Dirk konden aanschouwen. Al gauw bleek dat er nog veel werk aan de winkel was.. De engeltjes hingen er al, maar het sanitair kon nog wat verbeteringen gebruiken. Maar perfectionist als hij is zou Dirk alles in orde maken zodra hij even tijd had. Naast het afwerken van zijn lijfspreuk 'al wat is kan' zou hij ook nog een
extra licht plaatsen om de fresco beter uit te doen komen. Ook in de garage was er hard gewerkt. Naast goed ge´soleerde leidingen was er ook een artistieke poort voorzien. Dit alles, samen met de knusse tuin, voor een 6 miljoen in de regio Antwerpen... een echt koopje.
Om te zien wat vrienden en collega's dachten over hun nieuwe 'Chef Nieuws' hadden de Schalkse Ruiters enkele personen ge´nterviewd. Volgens de een is hij een heel geestige collega, maar zeer ernstig in zijn werk. Een andere collega vatte het als volgt samen : "Hij is de beste chef nieuws die we ooit al gehad hebben". Niet iedereen was positief. Er waren ook Guy's die zware problemen ondervonden met Dirk Sterckx.
Zijn moeder was er ook al niet over te spreken, omdat hij nagenoeg nooit met haar contact opneemt en de enige manier waarop ze hem te zien kan krijgen is kijken naar Ter Zake. Een vriendin die Dirk regelmatig in vertouwen neemt wist ook te vertellen dat er op het werk toch problemen zijn. Hoofdzakelijk met Bavo, waar hij echt niet mee overeen komt. De bewoners van het ex-huis van Dirk wisten dan weer te vertellen dat Dirk niet enkel voor maar ook achter de schermen een echte vakman is.
Dirk Sterckx : gezien ... Dirk Sterckx heeft naast het lezen van het nieuws en maken van reportages ook nog meegewerkt aan andere programma's van hoog niveau. EÚn daarvan was Morgen Maandag toen hij als interviewer vragen moest stellen aan diverse kinderen van de lagere school over hervormingen en stakingen. Een foto fragment volgt later....