10afl01.jpg (8989 bytes)10afl02.jpg (8989 bytes) De TIENDE Aflevering ...
Meteen na de verwelkoming kregen we van Bart & Tom te horen dat er op een 'bevriende' zender Het Gouden Oog werd uitgezonden. Maar ze drongen wel meteen aan om niet te zappen, want de Schalkse Ruiters waren op alles voorbereid. Zodra er iets belangrijks gebeurde zouden ze direct overschakelen naar de reporter terplaatse : Red Michiel. Voor een eerste stand van zaken werd er alvast een eerste keer rechtstreeks overgeschakeld naar het Sportpaleis te Antwerpen. Daar stond Red Michiel naast Chris Van den Durpel en Koen Wauters die elkaar evenveel kans gaven om de 'TV persoonlijkheid van het Jaar' te worden. Iedereen was blijkbaar nog uitermate vriendelijk voor elkaar.
Omdat het Valentijn was ten tijde van de uitzending plaatklkl.jpg (3829 bytes) van deze tiende aflevering werd er aan de gaste van de avond, Goedele, gevraagd of ze al iets gekocht had voor haar man. Onterecht begon Goedele aan het ergste te denken, maar deze keer hadden de Schalkse ruiters geen verborgen camera's ofzo geplaatst. Ze moest trouwens ook bekennen dat ze niet echt tijd hebben voor Valentijn, daar beiden werken op die dag. Een echt cadeautje wordt er niet gegeven, maar een gedichtje ofzo is ook een aangename verrassing. Tot slot van dit korte tussengesprekje werd er nog gevraagd aan Goedele aan welke soort mannen ze de voorkeur geeft. De man die recht op zijn doel afgaat, of eerder de verlegen man. Tot grote vreugde van Bart koos Goedele voor de verlegen aanpak. plaatklkl.jpg (3829 bytes)
10afl03.jpg (8989 bytes)10afl04.jpg (8989 bytes)10afl05.jpg (8989 bytes)
Een aanpak die ook door Tom werd uitgetest op niemand minder dan Michelle Pfeiffer. Die was in Parijs aanwezig voor de voorstelling van haar nieuwste film. One Fine Day was een hele mooie Valentijnfilm en Tom mocht haar als enige Vlaamse journalist interviewen. De domme vragen waren niet uit de lucht plaatklkl.jpg (3829 bytes), maar Michelle bleef vriendelijk. Tom was zo in de wolken door Michelle Pfeiffer dat hij al vlug zonder vragen zat waardoor hij de persoonlijke toer op moest gaan. Ook hier weer de domme vragen en de profesionaliteit van Michelle. Ze verbeterde zelfs zijn taalfouten. In plaats van naar de professionele uitleg te luisteren zat Tom gewoon verder te dromen. Hoewel het er allemaal wat zielig uitzag was Tom er toch maar mooi geweest.
10afl06.jpg (8989 bytes) Intussen was Michiel nog altijd rechtstreeks aanwezig in het Sportpaleis te Antwerpen waar hij het Gouden Oog in de gaten hield. Er waren al een paar winnaars bekend en ook enkele verliezers, maar er was nog niets echt bijzonders gebeurd. Ook een gast naast Michiel was het daar helemaal mee eens. Indien dat wel het geval zou zijn, dan zou Michiel vlug terug rechtstreeks contact opnemen met de studio.
10afl07.jpg (8989 bytes) Ondertussen waren Bart & Tom al de ganse week aan het piekeren over een vraag die ze wilden stellen aan Goedele Liekens. 'Hoe ben je in bed?' was niet meteen een vraag die men op tv kan stellen. Alhoewel Goedele wel de geschikte persoon was om ze aan te stellen. De meningen over de mogelijke antwoorden en de nachtelijke activiteiten van Goedele liepen nogal sterk uiteen. Volgens Bart zou ze een
echte vulkaan zijn, terwijl Tom eerder denkt dat ze de kant van een  ijskast opgaat. Wat het juiste antwoord was konden ze enkel te weten komen door de vraag ook effectief te stellen. Het antwoord van Goedele op de vraag 'hoe ben jij in bed' luidde : redelijk bloot. Dat was teveel van het goede voor Bart & Tom die meteen naar afkoeling moesten gaan zoeken.
10afl08.jpg (8989 bytes)10afl09.jpg (8989 bytes)10afl10.jpg (8989 bytes)
10afl11.jpg (8989 bytes) Nadat Goedele wist te vertellen dat ze 'redelijk' tevreden was over haar nogal controversiŽle programma moest er weer dringend rechtstreeks overgeschakeld worden naar Red Michiel die voor de derde keer kwam vertellen dat er nog altijd niet echt iets was gebeurd op het gala van Het Gouden Oog. Toen er weer werd overgeschakeld naar de studio waren zowel Bart als Tom volledig de kluts even kwijt. Gelukkig was
10gast18.jpg (7581 bytes)10gast19.jpg (7581 bytes)10gast20.jpg (7581 bytes)
net een telefoontje binnengekomen over het mysterieuze lint van Goedele Liekens (zie de gast pagina). Of toch niet, ... het bleek al vlug de moeder van Bart te zijn die zich bekloeg over het feit dat ze hem nooit meer thuis op bezoek kreeg plaatklkl.jpg (3829 bytes). Bart kon alle familieproblemen niet meer aanhoren en smeet dan maar de telefoon op de haak met de woorden ... 'alles voor het programma'. De lijn moest immers worden vrijgehouden mocht er iemand bellen voor het lint.
10afl12.jpg (8989 bytes)10afl13.jpg (8989 bytes)10afl14.jpg (8989 bytes)
Om de derde reportage in te leiden werd Red Michiel in de studio gehaald. Nadat ook hij Goedele Liekens (op haar vraag) had gekust om haar te feliciteren met de Miss BelgiŽ titel van 1986 kon hij de kijkers meedelen dat het Gouden Oog infeite opgenomen was op zaterdag. Ook zijn interventies waren dus de dag voordien opgenomen, wat meteen verklaarde waarom hij zo snel in de studio kon zijn. Hij had ook een lijst mee met de winnaars van het Gouden oog. Iedere winnaar stond erop vermeld .... Ook diegenen die nog niet bekend waren gemaakt in de uitzending van VTM. Even waren Bart & vooral Tom in de verleiding om enkele namen te noemen, maar ze
10afl15.jpg (8989 bytes) konden zich gelukkig beheersen. Al wou Bart wel weten of Appermont met ťťn of twee p's geschreven was toen ze naar de categorie 'TV persoonlijkheid van het jaar aan het kijken waren. Na de derde reportage mocht Klein Vlaanderen weer stemmen en kregen we zomaar twee Gouden Ogen te zien. Dat wisten we dan ook weeral!
10afl16.jpg (8989 bytes)10afl17.jpg (8989 bytes)10afl18.jpg (8989 bytes)
10afl19.jpg (8989 bytes) In het begin van het tweede deel zagen we nog even een discussie die in de loop van de week was opgenomen. Hoe zou Goedele reageren. Bart bleek het dichtst bij de waarheid te zitten. In een straatinterview waar ze de mensen vroegen 'hoe vaak bedrijft u de liefde' kregen we ook enkele vreemde antwoorden te horen. Wat er al niet mogelijk is op televisie.
10afl20.jpg (8989 bytes)10afl21.jpg (8989 bytes)10afl22.jpg (8989 bytes)
10afl23.jpg (8989 bytes) Met enkele beelden uit de aftiteling besluiten we deze prachtige tiende aflevering. Van alle mensen die belden naar het 0900 nummer hadden slechts 12% ervan alle antwoorden juist. Maria Stoop uit Knokke-Heist kreeg een televisie toegestuurd en wij konden vol spanning afwachten of we volgende week Bert De Graeve zouden zien als gast.