De TWEEDE Aflevering ...
Voor deze tweede aflevering werden meteen de grote kanonnen ingezet. In plaats van één gast konden we er deze keer twee verwelkomen. Lorenzo Staelens en Herman Van Molle. Bart en Tom hadden geloot wie er naast Lorenzo ging zitten en Bart had verloren.
Daar was hij niet blij mee aangezien de Belgen (en dus ook Lorenzo) onlangs hadden verloren. Na nog wat losse 'zever' over voetbal en de nodige steken onder water, werd de afspraak gemaakt dat ze niet meer over voetbal gingen praten. Over een loze belofte gesproken ....
Om te bewijzen dat de Belgen zowat alle talen kunnen verstaan hadden de Schalkse Ruiters enkele mensen geïnterviewd. Onder het motto 'wij (Belgen) kunnen namelijk iedereen te woord staan ook al begrijpen we er niets van' trok de 'Scandinavian Television' door de straten. Hilarische momenten waren het gevolg. Ook de Engelse talenkennis van onze Belgische voetballers werd getest. Naast Lorenzo moesten ook Filip De Wilde en Philippe Albert eraan geloven. De ene presteerde al wat beter dan de andere.
Ook deze keer werd - 'Klein Vlaanderen' verwelkomd, waarbij meneer Eerdekens te kennen gaf dat hij eigenlijk tegen zijn zin aanwezig was.
Naast commentaar op de reportages werd nu ook duidelijk dat er een klassement verbonden was aan Klein Vlaanderen. Links vooraan zaten de mensen die zowat alles juist hadden en rechts boven diegenen die niets juist hadden.


Bij het filmen van al die reportages loopt er altijd wel eens iets mis. Ook nu dus weer enkele reportages die het niet hadden gehaald.
Als eerste was er terug De Man Van Melle die beweerde het paneel van de Rechtvaardige Rechters gevonden te hebben. Al vlug bleek dat het om een misverstand ging. Ook de Elvis van Rumst kon niet echt overtuigen. De reportage over dove blindegeleidehonden was wel erg kort en het verhaal over een wandelende tak die eigendom zou zijn van De Man Van Melle bleek ook te doorzichtig.
Tot slot was er nog een onthullende reportage over
'neo-nazi's' die niet echt onthullend bleek te zijn.
Naast de reportages die het niet gehaald hadden kregen we deze keer ook enkele schandalen te zien die het daglicht nog niet gezien hadden. De Schandalen die u nog niet kende !!!Een bus vol ministers reed op de terugweg van Bobbejaanland zomaar een hondje omver. Zonder verpinken en al zingend zijn ze gewoon doorgereden. Verder nog de politieke benoemingen bij Club Brugge waar Jean-Michel Dehaene opgenomen werd in de spelerskern. Bert Anciau die een hele nacht vastgezeten heeft wegens gebrek aan wc-papier en de andere Vlaamse Ministers die een illegaal circuit van meeneem-chinezen in Zuid Afrika hadden. Helaas hier geen beelden van. Wel van de slachtoffers, Nothomb en Van Hecke, van de softdrugsrage in het parlement. Tenslotte nog vermelden dat Elio nog niet al zijn boeken teruggebracht heeft naar de jeugdbibliotheek van Melle.
Bij deze tweede uitzending werd het al vlug duidelijk dat er iets mis was met Bart. Zijn versprekingen en missers kwamen frequenter voor dan de vorige keer. Tom bracht duidelijkheid door mede te delen dat Bart een zware verkoudheid had.
Ondanks deze hindernis was ook dit weer een TOP-aflevering die de komende dagen meerdere malen het nieuws zou halen vanwege de laatste reportage die maar al te waar was .....
Deze keer won de famillie Allegaert uit Kuurne de TV !