Bart Peeters
Deze week was het de beurt aan de wereldvreemde Bart Peeters om te zetelen als gast bij de Schalkse Ruiters. Deze BV met een nogal chaotische geest bekende voluit over zijn nood aan begeleiding buiten de studio's. Zonder enig aandringen konden we uit de mond van de gast zelf vernemen dat hij compleet geschift is en dat het geen zin meer heeft om daar op zijn leeftijd nog iets aan te veranderen. Om het spel met de reportages uit te leggen hadden ze een voorbeeldfragmentje gemaakt. In deze 'proef'-reportage kregen we Jan Leyers te zien die een verhaaltje vertelde over een wagen die Bart Peeters ooit had gekocht. Om eens te pronken met zijn wagen nodigde hij Jan uit om even mee te rijden. Toen ze moesten tanken zocht en vond Bart Peeters maar geen pomp waar ze Turbo Diesel konden tanken. Het 'straffe' aan deze mini reportage was dat het volledig WAAR was. Het publiek kon er ferm om lachen.
3gast01.jpg (7338 bytes)3gast02.jpg (7338 bytes)3gast03.jpg (7338 bytes)
Na zijn ongelooflijke verhaal over de Turbo Diesel werd er nog wat doorgepraat over benzine, diesel en de dikke en dunne uiteinden van een benzinepomp. Echt wetenschappelijk was het allemaal niet. Dan maar vlug een reportage .... over diesel en stookolie ....
3gast04.jpg (8457 bytes)3gast05.jpg (8457 bytes)3gast06.jpg (8457 bytes)
Zoals in vorige afleveringen al bleek is de gast nooit echt veilig voor een of andere verborgen camera. Ook nu weer werd Bart Peeters zonder zijn medeweten gevolgd toen hij met zijn nieuwe wagen naar Nederland reed voor een kerstfeestje met de mensen van de productie.
3gast07.jpg (3762 bytes)3gast08.jpg (3762 bytes)3gast09.jpg (3762 bytes)3gast10.jpg (3762 bytes)3gast11.jpg (3762 bytes)3gast12.jpg (3762 bytes)3gast13.jpg (3762 bytes)3gast14.jpg (3762 bytes) Bart Peeters bleek al vlug alles behalve een voorbeeldige chauffeur te zijn. Niet alleen reed hij veel te snel, ook tanken ging niet vlot. Waarschijnlijk wegens een gebrek aan Turbo Diesel. Dat hij echt moe was en zijn richtingaanwijzers niet echt wist te gebruiken werd ons ook vlug duidelijk. Nog één van die gewoonten van Bart Peeters was het eten in de wagen en meteen ook het huisvuil buiten zetten. Het nemen van ronde punten aan de linkerkant was waarschijnlijk nog een overblijfsel van een vakantie in Engeland en hoffelijkheid is ook niet echt aan Bart besteed. Dat konden we zien toen hij met opzet een voetganger kletsnat kon spatten door met opzet NIET naast de plas te rijden. Ook rode lichten waren hem compleet vreemd en deden hem absoluut niet stoppen.
De achtervolgende Ruiters konden de roekeloze Bart Peeters absoluut niet meer bijhouden maar bleven zoeken. Uiteindelijk vonden ze zijn wagen terug aan het Holiday Inn Hotel. Na twee uur wachten kwam Bart Peeters eindelijk buiten. Maar niet alleen! In het hotel had hij blijkbaar het gezelschap gekregen van de niet onknappe (lees: mega-babe) Geena Lisa.
Bart Peeters: gezien ... Indien u een link kent, laat het ons weten.