8gast01.jpg (6481 bytes) Sabine Appelmans
Nadat er drie maal op rij een Jan te gast was, konden we in deze achtste aflevering genieten van "De trots van BelgiŽ, de vaste hand uit Erembodegem, de mooiste benen van Vlaanderen, de sportvrouw 1997 ... Sabine Appelmans. plaatklkl.jpg (3829 bytes) " Meteen nadat deze Vlaamse schone haar plaats had ingenomen achter de
Schalkse Ruiters desk, werd ze door Bart gefeliciteerd met haar kwartfinaleplaats in Melbourne. Net voor de uitzending van Schalkse Ruiters was Sabine naar aanleiding van haar prestatie in AustraliŽ ook nog even te gast in Sport Weekend. Volgens Sabine viel dat echt mee en was Frank Raes een zeer sympathieke gast. Bart en Tom hadden zo wel hun twijfels over Frank Raes.
8gast02.jpg (6481 bytes)8gast03.jpg (6481 bytes)8gast04.jpg (6481 bytes)
8gast05.jpg (6481 bytes) De sportjournalisten van Sport Weekend waren volgens Bart en Tom niet altijd zo braaf als ze eruit zagen. Dat konden ze trouwens ook bewijzen, want tijdens de uitzending met Sabine Appelmans hadden ze daar onder tafel een camera'tje geplaatst. De eerste poging van Frank mislukte, maar de tweede keer had hij meer succes, want Sabine gaf ook op haar beurt van katoen. Frank wint blijkbaar altijd!
8gast09.jpg (6481 bytes) Maar ondanks deze flirt kon Sabine toch zeer positief antwoorden op de vraag hoe het ging met haar liefdesleven. Er waren zelfs trouwplannen. Ondanks dat Sabine zeer veel in het buitenland is, mist ze haar 'Serge' toch een beetje. Voor de zekerheid hadden de Schalkse Ruiters ook aan Serge zelf gevraagd hoe hij omgaat met een dergelijke 'lange-afstands- relatie'. Twee jaar nadat ze elkaar hadden leren kennen bij het 
tennis is de vonk overgeslagen. Alhoewel ook Serge het vervelend vindt dat zijn vriendin af en toe lang in het buitenland verblijft probeert hij dit op te lossen door af en toe eens gewoon mee te gaan. Helaas lukt dit niet altijd, wat Sabine dan naar eigen zeggen erg vindt. Volgens Sabine heeft ze immers weinig contact met mensen in het buitenland. Dit vonden de Schalkse Ruiters toch wat vreemd. Zij hadden immers diverse 'vrienden' van Sabine geÔnterviewd. Sabine leek haar buitenlandse 'vrienden' zonder probleem rond haar vinger te winden. Naast de gebruikelijke kost en inwoon situatie ontving ze van alledrie meermaals dure cadeau's. Blijkbaar kon ze deze vriendelijke buitenlanders heel wat wijsmaken, want 'onnozele tetter' is nu niet meteen de correcte vertaling voor 'tot ziens, ik hou van u'. Ook 'hopeloze sukkeleir' komt niet echt overeen met 'mijn schatje' en dat broer en zus samen wonen voor ze trouwen klopt ook niet voor de volle 100%.
8gast08.jpg (6481 bytes)8gast07.jpg (6481 bytes)8gast06.jpg (6481 bytes)
8gast10.jpg (6481 bytes) Sabine heeft dus geen gebrek een financiŽle middelen, iets wat ze later in de uitzending ook nog eens zou toegeven. Toch geeft ze nog af en toe bijles, maar dat is louter voor het plezier. Sabine Appelmans, een bloedmooie gast in een prachtig programma. Helaas maar 1 op 3 wat de repportages betrof. Daar zal de jet-lag wel voor een groot stuk hebben tussengezeten.
Sabine Appelmans:
gezien ...
Tennisfanaten in BelgiŽ kunnen ons zonder probleem links sturen van hun idool. We zullen ze maar al te graag vermelden.