Reportage 3
De reportage was ... NIET WAAR
De gast zei ... WAAR
Klein Vlaanderen ... 50 % 50 %
Vlaanderen .... 62 % 38 %

De derde reportage van de Ruiters ging ( Zaventem-alike  ) over de alomgekende  Chunnel.  Om vervelende vragen en processen te vermijden gingen Bart & Tom deze keer wel vooraf toestemming   vragen  (op dinsdag, 8 juli 1997) !!
Bart & Tom gaan toestemming gaan vragen. Zondag 26 oktober 1997.  CO (Commanding Officer) Michiel brieft  de manschappen over de gevaarlijke taak die voor hen ligt.   Bedoeling is om via een service-wagen in de diensttunnel te geraken: dit is de tunnel die tussen de twee grote tunnels in ligt. 
De sectie Meteo van het squadron weet te vertellen dat ze "een goed pulleke" zullen kunnen gebruiken.
CO MichielGI Bart & GI TomDe weerman van het commando
Met een helicopter vertrekken de commando's naar het doelwit.  Zij worden gedropt op het terrein van The Chunnel, waarna Bart & Tom zich vliegensvlug naar de dienstwagens begeven.  Na een tussenstap in het onderhoudsgebouw (om de sleutels van een auto op te halen), begeven ze zich naar "de pijpen".  De badges die hen door hun CO werden uitgereikt blijken van doorslaggevend nut....ze kunnen alle controle's zonder vragen passeren.  En dan is het zover.  Na een laatste controle openen de deuren van de diensttunnel en kunnen onze Ruiters ongestoord naar Engeland rijden !!
De dienstwagensAlmost there...de pijpen zijn in zichtIn de diensttunnel !!