De DERDE Aflevering ...
Voor het eerst werd deze keer de korte intro gebruikt. De scène op het strand, waar de leden van het webteam bij stonden (!), was eruit geknipt (misschien precies omdat we aanwezig waren ?).
Dat deze aflevering anders dan anders zou zijn bleek al van in
het begin. Deze maal zou er een risico genomen worden....een onbekende Vlaming gebruiken en van hem/haar een BV maken. Een eerste probleem was natuurlijk waar tegenwoordig nog een onbekende Vlaming kan worden gevonden.
Uiteindelijk werd via het radioprogramma Hallo Hautekiet een geschikte kandidaat gevonden. Een meer dan geschikte kandidaat zou gedurende de uitzending blijken: Luc Vande Walle.

Als start van het 'diepte-interview' begonnen Bart en Tom met de vraag of er zaken waren die Luc liever niet zag openbaar worden, nu hij bekend was. Naast het gebruikelijke peuteren in de neus was er ook nog het op de verkeerde roltrap "terten" ("stappen" voor degene die het niet begrijpen). Luc wist ons zelf omstandig de verschillende werkwoordvormen en tijden van het werkwoord "terten" uit te leggen (ik tert, jij tert, u tert, wij terten, zij terten en de verleden tijd tertigen).
Dan was het tijd om te kijken hoe BV's reageren op onbekende Vlamingen die hen blijkbaar herkennen van vroeger. Chris van den Durpel, Dany Verstraeten, Jan Hautekiet, Paul Michiel, enz. werden getest en er werd eveneens getest hoe bereidwillig ze waren de onbekende Vlaming een lift aan te bieden (naar Berchem).

Na de tweede reportage
was het tijd om letterlijk eens de rollen om te draaien. Bart en Tom werden gast, Luc en Jan namen hun rol over. Toms poging om dialect te spreken werd onmiddellijk door Luc gekelderd, "zo ging dat niet".

De babbelbox van Man Bijt Hond kwam ook aan bod. Onderwerp: Welke BV is onterecht bekend ? Een groot deel van het BV-landschap kwam onder vuur, waaronder Willy Sommers, Koen Crucke, Dana Winner, Jean-Pierre van Rossem, Wendy van Wanten en pannellid: Joyce De Troch.
De fameuze onbemande camera's waren deze week ook een verdere studie waard. We zagen hoe de politie problemen had met de installatie en het scherpstellen. Een ander probleem was dat het een zwartwitcamera betrof...hoe konden ze dan in godsnaam zien dat er door het rood werd gereden ?! De lens moest ook gereinigd worden want die was al met zwarte verf
bespoten. Ondertussen waren we ook getuige van een rasechte carjacking ! En die vrouw bleef daar maar ongepast op de grond liggen ! Op het einde werd zelfs de camera zelf gestolen.
Bart en Tom bewezen op hun beurt de vele voor- en nadelen verbonden aan het BV-zijn. Ze gingen de straat op en spraken met onbekende Vlamingen. Hoewel ze gratis brood kregen, veroorzaakten ze evenvlug (ongewild) een autoongeluk, werden ze gevolgd door paparazzi en een volledige fanfare, ze werden zelfs aangerand door een opdringerige oudere vrouw en een jongere man. Door handoplegging slaagden ze er zelfs in een verlamde man terug te doen SPREKEN.
Bij het begin van het tweede deel werd Luc vergast op een terugblik van zijn TV-carriëre. Een duidelijk geëmotioneerde Luc stelde het zeer op prijs.
De journalisten van de Vlaamse Media waren op uitnodiging van Bart en Tom ook al aanwezig, door onmiddellijk vragen te stellen moesten ze hem 's anderendaags niet meer lastig vallen.
Het vragenspervuur werd eventjes onderbroken voor alweer een filmpje over de BV. Een acteur deed zich voor als een journalist van de Nederlandse omroep TROS. Hij klampte BV's aan en deed dan alsof hij dacht dat ze iemand anders waren. Dany Verstraeten, Veronique De Kock, Alexandra Potvin, Paul Michiels, Bart Herman, enz. waren bij de onthutste slachtoffers. Vooral Veronique schoot in paniek toen ze vernam dat ze in de Playboy stond !
Hugo Creton uit Izegem won trouwens het TV-toestel.