Gast :  De BBV...
Deze week werd het concept van de bekende Vlaming als gast iets aangepast.
Onze Ruiters wilden een onbekende Vlaming in het korte tijdsbestek van één uitzending bekend maken. Voor de selectie van de OBV trokken Bart en Tom de straat op, maar onze Ruiters konden er maar geen geschikte kandidaat vinden. Zelfs op het Internet werd gezocht, maar ook daar werd niemand gevonden. Ten einde raad werd gebruik gemaakt van het overbekende radioprogramma Hallo Hautekiet.
Tom en Bart namen zelfs een tijdje de uitzending over van Jan en plots was het zover, de radiogolven brachten de Ruiters de geschikte kandidaat : Luc Vande Walle.
Bloednerveus kwam Luc de studio binnen...."A Bekende Vlaming was born". Al van in het begin bleek dat Tom en Bart over een fijne neus beschikken. Luc kwijtte zich meer dan een beetje van de moeilijke opgave om als gast in de Schalkse Ruiters op te treden. Voor de uit Aalter afkomstige Luc was het echter niet de eerste TV-ervaring. Hij was reeds op TV te zien bij Spel Zonder Grenzen. Aalter nam het toen op tegen Groningen en verloor....maar achteraf had Luc zich toch nog zeer goed "gejeund".
Bart en Tom hadden er wel voor gezorgd dat Luc er niet alleen voor zou staan tijdens de uitzending. Zo was er Michiel die hoofd was van een telefoonteam.  Mensen konden tijdens de uitzending bellen met tips voor Luc. Maar daar bleef het niet bij. Jan Hautekiet werd als persoonlijke coach voor Luc opgetrommeld. Hij benoemde zichzelf echter vlug tot zijn manager (15% en de factuur zou opgestuurd worden).

Later werden ook nog andere BV's opgetrommeld om Luc bij te staan in zijn moeilijke opgave. Martine Tanghe, Jean-Marie Pfaff, Chris Dusauchoit en Joyce De Troch. Allen wisten ze nuttig advies te geven aan Luc (de één wat nuttiger dan de ander toch). Martine had de beste raad: blijf jezelf Luc...je doet het perfect !
Ondertussen waren bij Michiel talrijke suggesties binnengekomen. Luc mocht cafés openen, er werd een broodje naar hem genoemd, een ander te kapsel zoeken, enz. Tenslotte was er nog het opnemen van een plaat met Get Ready of homo worden (twee overlappende tips?) en voor de mensen uit Limburg: Nederlands leren spreken. Pfaff wist trouwens te melden dat je per opening van een handelszaak toch tussen de vijfentwintig- en vijftigduizend frank kon verdienen.
Bij het begin van het tweede deel werd onze nieuwe BV getrakteerd op een heuse persconferentie. Luc werd blootgesteld aan het fenomeen - journalisten.
Het Belang van Limburg, niet overtuigd van zijn oertalent, kon niets anders dan de authenticiteit van Luc in vraag stellen. Luc stelde ons gerust en zag de oorsprong van zijn talent in zijn moeilijke jeugd. Het Volk kreeg een negatief antwoord op de vraag of hij zijn eigen talkshow wou opeisen. Om op de vraag van Het Laatste Nieuws te antwoorden, hoe ben je bij Hautekiet terecht gekomen, had Luc even prompt als altijd een antwoord klaar: het was een wonder, een soort van mirakel. De Morgen had nogal problemen om te vragen of Luc een migratie naar VTM zag zitten, bijvoorbeeld naar HT&D. Dol-enthousiast wist Luc ons een waarheid als een koe te vertellen:
"grappen vertellen is armoe troef!". Als laatste kwam Het Nieuwsblad aan bod. De correspondenten van deze krant hadden ondertussen al ontdekt dat Luc een verwoed verzamelaar is van volksgezegden. Helaas stond het hoofd van Luc op dat moment niet op volksgezegden. Een schuchtere poging strandde bij "sterke schouders".