De VIERDE Aflevering ...
Het werd deze week een aflevering die in het teken stond van de kerst. Aangezien ze kerstavond niet met de familie hadden kunnen doorbrengen werd er een originele oplossing bedacht: combineer het familiefeest en de uitzending. Dat bracht ook de nodige complicaties met zich mee. Zo is de
familie niet gewend aan tv-optredens en het kroost bleek luidruchtig   te genieten van het geheel. Maar ze moesten stil zijn want nonkel Bart en nonkel Tom moesten presenteren .
Ondertussen was het tijd geworden om de nieuwe gast aan te kondigen.
Nadat Vlaanderen's Voice of Europe Helmut Lotti werd aangekondigd als centrale gast was het tijd om de straat op te trekken. Toevallige voorbijgangers kregen de kans om hun kennis van het kerstverhaal te demonstreren. Met die kennis viel het nogal mee. Aanvullingen die Bart gaf, werden echter zonder problemen ook geslikt. Zo had Jozef nadien in Egypte nog een timmermanszaak opgestart. Hier was ook de parabel van de vinger ontstaan: Jozef verloor zijn vinger tijdens zijn werk en zijn zoon Jezus herstelde dat miraculeus. Daarnaast kwamen nog zaken zoals ramptoeristen en de commissie-Herodes aan bod.
Infiltranten bij de BRTN hadden Bart en Tom de originele kerstboodschap van de koning gebracht . We waren getuige van hoe het er in de laatste minuut hectisch aan kan toegaan op het paleis. Prins Filip moest zijn (Barbie) singletje afzetten, prinses Astrid's kinderen speelden er nog, prins Laurent's hondje lag met zijn vuile poten in de zetel. Nadat prins Filip de camera startte bleek hoe professioneel ons vorstenpaar zich wel van kun taak kweet.
Na de onbemande camera's van vorige aflevering waren het deze week de alcoholcontrole's  die op de korrel werden genomen. Nietsvermoedende chauffeurs werden door de Schalkse Ruiters tegengehouden en gecontroleerd. De methoden om dronkenschap vast te stellen bleken nogal te variëren. Naast het lopen op een rechte lijn moest men ook macheren op maat van Tiritomba. Bart durfde het niet te vragen aan een sympathieke mens om te blazen. Geel in het zakje betekende trouwens dat iemand appelsiensap had gedronken.
Ook in het tweede deel werd, met het oog de naderende eindejaarsfeesten, nog eens uit de doeken gedaan hoe men het beste reageert bij alcoholcontrole's. De actie van de rijkswacht om
tombola-lotjes te geven aan nuchtere bestuurders kent zeer veel bijval, zo was er één die al voor de vijftiende keer voorbij de controle kwam (deze keer speelde hij voor de frituur). De volgende bestuurders, die allemaal verdacht veel op de eerste leken, kregen de meest bizarre testen aangeboden. Ze moesten de band van de rijkswacht opblazen, vroegen wat promille eigenlijk betekende, werden getest onmiddellijk nadat ze een rum-bonbon hadden gegeten, enz. Men moest ook opletten voor controle door anonieme rijkswachters (undercover).
De Schalkse Ruiters zelf werden ook gecontroleerd door de rijkswacht. Toegeven dat ze dronken waren lokte alleen de reactie WAAR OF NIET WAAR uit bij de rijkswacht.
Hiermee kwam een einde aan weeral een aflevering van de Schalkse Ruiters. Karel Schelkens uit Mechelen won het TV toestel en slechts 13% van de bellers had alle antwoorden juist.