Gast :  Helmut Lotti
Deze week was het de beurt aan Vlaanderen's Voice of Europe...Helmut Lotti . Bart en Tom waren blij eindelijk eens een bekende Vlaming als gast te hebben die al meer dan een paar dagen uit de belangstelling was gebleven. Een, zoals altijd, erg zenuwachtige Helmut wist ons te vertellen dat hij kerstavond en kerstdag samen met zijn familie had doorgebracht. De mensen wisten precies niet welk cadeau ze hem moeten geven.
Dit jaar had hij bijvoorbeeld veel alcohol gekregen. Met reden ....?

Helmut werd al vele malen gevraagd goede doelen te steunen. Hoewel hij dat dolgraag doet ontbreekt het hem de tijd om dit effectief te kunnen doen. Daarom is hij momenteel geassocieerd met UNICEF. In het kader daarvan zou hij graag nog binnenkort naar Ha´ti gaan om de mensen te tonen dat hun geld wel zeer goed besteed wordt. Er wordt momenteel gekeken om in zijn (alvast tot juni) zeer drukke agenda een plaatsje te vinden.
Op de vraag van onze Ruiters of hij niet vaak eenzaam was antwoordde hij gevat : ja, maar ik amuseer mij toch. Mensen reageren ook anders in zijn omgeving: "gij gaat mij een handtekening geven..." omdat ze verwachten dat zo een dikke nek het anders niet zou doen. (Horen wij hier de Helmut van weleer ?).
Zoals gekend zijn alle liedjes van Helmut van buitenlandse origine. Van de meeste weet hij wel waarover het gaat, behalve van Tiritomba. Hoewel hij met dit liedje het hoogst is geraakt in de top-50 heeft hij geen flauw benul waarover het gaat. Qua talenkennis zit Helmut, volgens eigen zeggen, ergens tussen een echte Duitser en Pfaff.

Lotti woont in Limburg
, een mooie provincie waar ze minder problemen hebben dat in de andere provincies (ze stellen zich ook niet zoveel vragen). Bart en Tom hadden Helmut deze week al enkele keren beetgenomen. Een eerste keer was bij een optreden in Oostende. De Ruiters vroegen vijftienhonderd mensen bij het opkomen en na het eerste nummer stil te zijn, wat wonderbaarlijk ook zeer goed lukte. Een verbaasde Lotti kon het lachen maar moeilijk onderdrukken. Ook in de taxi , bestuurd door een 'vermomde' Red Michiel, werd hij beetgenomen. Verborgen camera's registreerden hoe hij een vierde Helmut Lotti Goes Classic niet meer zag zitten, hij bang was in de auto als hij niet zelf reed en hoe hij zijn naambekendheid had misbruikt om te voorkomen dat ze een autostrade door zijn domein zouden leggen. Achteraf gaven de Schalkse Ruiters wel toe dat Helmut zijn medewerking had verleend aan dit stukje. Onlangs had hij zijn optreden in Vienna nog gezien. Hij was wel tevreden, ondanks het feit dat de mix niet perfect was geweest.
Het tweede deel werd ingezet door mensen die al dan niet gesmaakte imitaties van Helmut ten beste gaven. De in '68 geboren Helmut Lotti heeft wel nog genoeg toekomstplannen. Zo droomt hij van Jazz-, Big Band-, Gospel- en Kerst-CD's . Ook eigen arrangementen zou hij graag eens symfonisch op CD gebracht zien. Het idee van de Classic-formule is trouwens ontstaan bij zijn manager Piet. Oorspronkelijk werden popsongs gebruikt bij de try-outs. Toen bij wijze van proef Caruso werd gebruikt gaf de zeer positieve respons in de zaal al vlug de doorslag om volledig de klassieke toer op te gaan.
Tom probeerde ook nog een grap te vertellen....
Bart
en Tom konden tenslotte niet laten toe te geven aan een beetje jaloersheid: de jongere Helmut was immers veel meer "binnen" dan zijzelf....