aflv4_r2_15.jpg (16527 bytes)
De reportage was ... WAAR
De gast zei ... WAAR
Klein Vlaanderen ... 54 % 36 %
Vlaanderen .... 57 % 43 %
Deze reportage kreeg je niet te zien als filmpje. Ter gelegenheid van het kerstfeest vertelde nonkel Frans met behulp van dia's het verhaal van Martin en Marie-Louise.
Dit braaf Limburgs koppeltje droomde er altijd van om met hun eigen handen een huis te bouwen. Na jaren van noeste arbeid en veel weekend-werk was het hen uiteindelijk gelukt. De
ene muur na de andere verrees en zo werd hun droom stillaan werkelijkheid. Totdat.... er op een morgen een brief in de bus belandde van toenmalig minister Guy Mathot die de schitterende idee had om het Limburgse achterland te reorganiseren.
Martin en Marie-Louise zaten in zak en as want hun stekje werd ook onteigend. Ze bleven echter niet bij de pakken zitten en begonnen opnieuw met plannen voor een nieuw huis. Na opnieuw vele jaren van noeste arbeid was hun nieuwe nestje gebouwd.
En opnieuw kwam er slecht nieuws. De snelweg die hen de vorige onteigening had opgeleverd moest herlegd worden tot vlak voor de (nieuwe) voordeur en dus... Bijna opnieuw onteigend.
Pittig detail, Martin, huisvader en gelegeheidsbouwvakker, is eigenlijk straatwerker en moest dus steeds helpen aan de constructie van de autosnelweg die zijn huis dwarste.