aflv4_r1_front3.jpg (19502 bytes)
De reportage was ... NIET WAAR
De gast zei ... WAAR
Klein Vlaanderen ... 46 % 54 %
Vlaanderen .... 46 % 54 %
De Ruiters waren in de geschiedenisboeken gedoken en hadden weer een spectaculaire ontdekking voor ons klaar: we zijn nog steeds in oorlog met Oostenrijk ! Tijd voor Bart en Tom om te tonen wat ze wel over hadden voor hun teerbeminde vaderland. Met de hulp van de 15de wing van Belgische Luchtmacht werd op een onbewaakt moment het Oostenrijkse luchtruim
binnengevlogen. Na het afwerken van een laatste checklist sprongen Bart en Tom onbevreesd het vijandelijk gebied tegemoet.
Ons Schalks Commando mocht voor hun belangrijke missie rekenen op steun van het thuisfront. In het hoofdkwartier werd Red Michiel bijgestaan door professor Devos, professor in de militaire geschiedenis. Professor Devos merkte op dat Oostenrijk, door zijn bergen en bosrijke omgeving, ideaal is voor het voeren van een guerrilla-oorlog.


Ondertussen waren Bart en Tom vijandig terrein geland. Al meteen werden de "bevrijders" begroet door een lieftallige oma. Het Schalkse Commando had onmiddellijk kauwgom en
sigaretten klaar, die in dank werden aanvaard. Bij navraag bleek dat de kleindochters helaas "zu Hause" waren. Professor Devos maakte intussen Michiel duidelijk over hoe krijgsgevangenen moeten behandeld worden: hoe beter de behandeling, hoe minder de vijand zal bereid zijn "tot de dood" te vechten.
Bart en Tom treuzelden niet en namen de eerste persoon die hen de weg kon wijzen al krijgsgevangene. Samen trokken ze door de bossen op zoek naar hun volgende doel.
Ze moesten er wel op toe zien dat ze genoeg ontspanning kregen. Zoals Professor Devos
duidelijk maakte is dit van het grootste belang, indien men battleshock wil vermijden. Gelukkig had het Schalkse Commando opleiding genoten bij onze para's die hen op dit gebied het een en het ander hadden bijgebracht....

's Anderendaags was het grote moment aangebroken. Bezeten van een onstuitbare drang om het vaderland te dienen beklommen ze de hoogste berg van Oostenrijk en planten daar met gepaste trots onze Belgische driekleur. Oostenrijk eindelijk overwonnen !