De VIJFDE Aflevering ...
Deze vijfde aflevering was meteen ook een primeur! Het was immers de eerste keer dat de Schalkse Ruiters op de VRT verschenen. Om de drempelvrees te overwinnen was er natuurlijk weer Klein Vlaanderen en een centrale gast. Dit keer was dat niemand minder dan Dominique Deruddere.
Nadat Bart met de nodige versprekingen iedereen een gelukkig nieuwjaar had toegewenst kon de pret beginnen.
Om in de sfeer van nieuwjaar te blijven en toch aan te sluiten bij het beroep van de centrale gast hadden onze Schalkse Ruiters er niets beter op gevonden om zelf ook een film te maken. Na wat zich de laatste tijd in BelgiŽ heeft afgespeeld was het immers overduidelijk dat hier genoeg stof was voor een nieuwe film.
Om dit wat duidelijker te maken hadden de Schalkse Ruiters zelfs een promotiefilmpje gemaakt. 
Bart en Tom voelden zich aangesproken om ook eens mee te doen in een film van Dominique. Om hun acteertalenten te demonstreren speelden ze een scene uit Dominique's recentste film "Hombres Complicados" . Na het zien ervan zag Dominique het zitten om hen te casten. Liefst in de film Titanic....het voorste gedeelte.
Na de reportage over het hoge IQ van Bart en de IQ test die ook de gast moest ondergaan was het tijd om de Vlamingen eens te testen. Hoe goed kan deze raadseltjes oplossen en wat weet hij allemaal wel. Al vlug bleek dat niet iedereen hoog begaafd was. De kennis van hoofdsteden was daar een goed voorbeeld van.
Het bleef echter niet bij dit filmpje. Soortgelijke scene's werden nagespeeld maar voor diverse stijlen.

Zo zagen we Vlaams Drama, Thriller, Dure rampenfilm, Russische film, Kung Fu film en zelfs een rasechte Oscar uitreiking.

Als afsluiter van het eerste deel werd Michiel erop uit gestuurd om naar Hombres Complicados te gaan. Erg eenvoudig bleek dit niet te zijn. Eerst en vooral moest hij twee lastige dames (knap vermomde ruiters) aan het loket overtuigen dat hij echt naar Hombres Complicados en niet naar Oesje wou gaan. Een ticket kostte maar liefst 2.500 fr en
hij moest met de auto de zaal maar vinden. Tijdens de film zelf was het ook niet eenvoudig om in alle rust te genieten. De zaal zat niet echt vol, maar de mensen die er waren, konden knap ambetant zijn.

Bart en Tom zagen eigenlijk een verfilming van de Schalkse Ruiters wel zitten. Bart zag Robert De Niro in zijn rol terwijl Tom eigenlijk niemand zag om hem op te volgen.
In het tweede deel trokken Bart en Tom op nieuwjaarsdag de straat op als aan lager wal geraakte regisseurs. Mensen die er, voor nieuwjaarsochtend, verbazend fris uitzagen, gaven meestal wat om te eten en te drinken. Landloper Tom was wel zo vriendelijk de mensen er op te wijzen dat hij geen bier mocht hebben volgens Montignac. Bart daarentegen mocht dat wel hebben want hij was een alcoholicus. De mensen vonden het echter heel wat minder leuk toen bleek dat de GSM van de landlopers begon te bellen:"dat ze die maar eerst verkopen".

Tom Van Dyck uit Mol-Wezel was deze week een breedbeeld TV rijker !