Gast :  Dominique Deruddere
Ditmaal werd als gast de Limburger in onze hoofdstad, the BALD and the Beautiful, de Francis Ford Coppola uit Leopoldsburg gehaald: Dominique Deruddere.
Dominique gaf omstandig uitleg over wat een regisseur nu precies moet doen. Naast de mensen op de set zich goed te
laten voelen bepaalt deze voornamelijk hoe de film er uiteindelijk zal uitzien. Deze is veleer de artistiek directeur van de film, daar waar de producer meer de meer administratief directeur is. Ook zal hij zelf nooit aan de acteurs voortonen hoe ze het moeten doen, Dominique heeft te veel respect voor hen. Ook de Schalkse Ruiters hebben een regisseur en een kort voorbeeld toonde meteen aan hoeveel macht een regisseur wel heeft. Vooral als het een live programma betreft.
Dominique heeft zelf ook al meegedaan in enkele films (kleine rolletjes). Hij denkt dan helemaal niet aan hoe de regisseur zijn werk zou moeten doen, maar eerder aan wat er 's middags te eten zal zijn. Net zoals Bart dat ook doet volgens Tom.
Op elf jaar tijd heeft hij maar vier films gerealiseerd die het publiek bereikt hebben. Europe heeft nu eenmaal niet een
belangrijke filmindustrie, financiering voor een film is heel moeilijk te verkrijgen. Een ander probleem zijn de scenario's. Een goed script voor Dominique is een script dat hij in één keer uit leest. Meestal maakt hij echter de scripts zelf.
Het werd tijd om de filmkennis van de Dominique eens te testen. Bart en Tom beelden films uit in rasechte "Hints"-stijl. Dances with Wolves, Jaws II, Last of the Mohicans en Titanic passeerden de revue. Na de tweede reportage zagen we Bart en Tom op meesterlijke wijze Silence Of The Lambs, Star Wars, Star Trek, Last Of The Mohicans en Wait until Spring Bandini.
Na de eerste reportage over de Titanic, vond Dominique het wel pijnlijk dat in Hollywood veel meer geld beschikbaar is voor de "commerciële"-films. Zo werd Titanic voor meer dan acht miljard frank gemaakt, een zeshonderdvoud van wat een film van Dominique kost. Toch zou hij liever vele 'kleine' films maken dan één 'mega' productie.
Dominique kreeg ook een IQ-test opgelegd. Op de vraag wat niet in het rijtje Do..Re..Everzwijn paste antwoordde de regisseur verkeerdelijkj Everzwijn. Een Do kan men namelijk niet eten, de rest wel !
Wat favoriete acteur betreft wist Dominique onmiddellijk met Ewan McGregor (A Life Less Ordinary, Brassed Off, Trainspotting) te antwoorden.
Dominique begon met zijn filmcarrière op zijn twaalfde toen hij films voor zijn familie maakte. Zijn ouders hadden er dan ook geen problemen mee toen het artistieke kind van de familie naar de filmschool trok.