De ZEVENDE Aflevering ...
Tot ieders verbazing kwam Michiel deze week op om de reportages voor te stellen. Gedurig stelden we ons de vraag "Waar zijn onze Ruiters ?". Michiel liet ons niet lang wachten en kwam met een onthutsende verklaring: Bart en Tom hadden voor het eerst sinds hun lange vriendschap een slaande ruzie gehad.
Vol ongeloof zagen we Michiel ons naar de oorsprong van de ruzie brengen. Het geschil was ontstaan toen ze het niet eens konden worden over wie de grote eer te beurt zou vallen om gast te worden bij de Schalkse Ruiters: Hugo Claus of Phaedra Hoste. Tom was voor de cultuur in hun programma en koos resoluut voor Claus. Bart daarentegen had het wel voor Phaedra: het was lang geleden dat ze nog een vrouw hadden gehad. Tom's beschuldiging dat Bart maar uit was op sexuele wederdiensten was de spreekwoordelijke druppel die de emmer deed overlopen. Op de redactie brak een overschrokken gevecht uit tussen de twee Ruiters, Michiel kon alleen maar toekijken en verslag uitbrengen.
Om toch maar hun gelijk aan elkaar te bewijzen trokken ze de straat op en vroegen aan de mensen wie dat zij het liefst als gast zagen. De al dan niet gemanipuleerde mensen brachten grif hun stem uit, maar konden de balans niet duidelijk naar n van de twee doen doorslaan. Tom Lanoye zag het liefst Hugo Claus OP Phaedra Hoste. Bart en Tom probeerden dan, slordig vermomd, de knoop door te hakken maar werden vlug ontdekt.
Naarmate de uitzending naderde drong zich echter een oplossing op voor deze patstelling. Gelukkig werd die gevonden: een oogverblindende Phaedra en een charismatische Hugo namen hun plaatsen op de stoelen voor de gasten !
Het spreekt voor zich dat Bart en Tom de nadruk op hun beide gasten zou leggen tijdens deze uitzending. Lees op de pagina over de gasten alles over hun lotgevallen !
De aanwezigheid van Claus inspireerde de Schalkse Ruiters om eens in Vlaanderen op zoek te gaan naar boeken die door Bekende Vlamingen waren geschreven. "Alcoholisme en hoe ermee leven" van Bavo Claes, "Schoon zijn is ook niet alles" van Walter Zinzen (Ter Zake), "Karate voor beginners" van Michel Nihoul en "De Geruchten" van Phaedra Hoste.
aflv7_d2_4.jpg (13406 bytes)aflv7_d2_6.jpg (15134 bytes)
Het feit dat, nu Phaedra Hoste vrijgezel is en vaak met de meest onzinnige "pick-up-lines" wordt geconfronteerd, was voor de Ruiters aanleiding om zelf een verborgen camera te organiseren. In een hotel vlakbij het autosalon werd een mooie actrice geplaatst die mannen aan de bar moest verleiden. Eerst kwam een Zweed aan de beurt die haar aan een ex-vriend deed denken. Al vlug droop deze af. Een Oostenrijker wees haar beleefd af toen ze voorstelde om in haar kamer Rock & Roll te gaan dansen. Tenslotte kwam het zwaar geschut richting actrice.
aflv7_d2_7.jpg (14306 bytes)
Een overvriendelijke Fransman en zijn Italiaanse vriend waagden hun kans. Toen onze actrice zich voor enkele minuten terugtrok in het toilet kwamen de reacties van hen los. Francesco wees zijn Franse vriend erop dat deze zijn vrouw en kinderen niet mocht vergeten. De actrice  bood bij haar terugkomst aan om met hun drien richting haar kamer te trekken en te gaan 'dansen'. Francesco zag het niet zitten, maar de Fransman wou maar al te graag haar verzoek inwilligen. De verrassing was dan ook compleet voor onze actrice toen ze samen met de Fransman wou gaan dansen: het was allemaal voor de "verborgen camera" van de Franse TV !

Enkele extre geluidjes : Gedicht 1, Gedicht 2, H's en g's , Mijn lief