Gast :  Dr. Lecompte
Deze week was het de beurt aan Knokke's bekendste inwoner, de alom gekende dokter Le Compte. De aspirant-duizendjarige blaakte, dankzij zijn vitaminen-cocktail, van gezondheid. Hij zag er ook gelukkig uit, maar dat had dan ook zijn redenen: een honderd-en-tien jaar oude indiaan, die bij hem in behandeling was, had hem opgenomen in zijn erfenis.
De dokter is nu in het gelukkig bezit van een kruidnagelmijn in Arizona (USA) ! De Schalkse Ruiters hadden een kort overzicht gemaakt van 30 jaar Lecompte op tv en radio. Zelfs de illustere Chris Dusauchoit had nog een reportage over hem gemaakt ! Twee zaken over de dokter kwamen duidelijk naar voor in het overzicht: a) hij wordt niet graag onderbroken en b) hij heeft een voorkeur voor zeer lange antwoorden.
Lecompte stelde onmiddellijk Bart en Tom gerust. Hij had hen, de producer en de medewerkers beloofd niet terug te vallen in zijn oude gewoontes ! De 68-jarige (volgens zijn paspoort, 18-jarig biologisch) stak niet onder stoelen of banken dat hij zeer exentriek is, wat eigen is aan geniŽn volgens de man zelf ! Bij een onderzoek aan een Schotse universiteit had hij op een test trouwens 99 op 100 gehaald. Een kenmerk dat de dokter echter ook meende waar te nemen bij onze Ruiters: ze zouden zeker in de tachtig halen bij hetzelfde onderzoek !
De dokter heeft al heel veel reizen gemaakt en kent ook redelijk veel talen, welliswaar met een accent. Dit bewees hij dan ook onmiddellijk toen hij in het Engels antwoordde op de vraag of hij er tegen kon dat men kwaad van hem sprak:"even bad publicity is good publicity" !
(extra geluidjes : ik amuzeer me kostelijk , ťťn minuut 20
)
Naast oude indianen heeft hij natuurlijk ook nog vele binnen- en buitenlandse patiŽnten. Olie-miljardairs, ministers en gewone mensen hebben beroep gedaan op zijn talenten als verjongingsspecialist. De dokter, die zijn tijd veertig ŗ vijftig jaar voor is, gebruikt verscheidene mengsels van vitaminen om zijn patiŽnten het eeuwige leven te schenken en zelfs te verjongen.
Mensen met gewone kwaaltjes, zoals bijvoorbeeld Tom zijn pijnlijk oor, zijn niet welkom bij hem. Ook de factuur durft nogal eens te variŽren. Voor de helft van zijn patiŽnten vraagt hij zelfs geen enkele vergoeding. De andere helft betaald dan wel het vol tarief. Buitenlanders hebben nog meer pech want die krijgen het dubbel tarief aangerekend !
Dat zijn talenten de nodige waardering krijgen mag wel blijken dat onze minister van volksgezondheid, hem van 1961 tot en met 1963 voordroeg voor de nobelprijs ! Voor de rest gaat de wereld wel voorbij aan dokter Lecompte. TV en radio worden zelden gebruikt, tenzij om naar een (liefst grappige) video te kijken. Ondanks dit gebrek aan kennis van de huidige actualiteit bleek de dokter goed op de hoogte wat betreft de recente pedofilie- en fraudezaken.

Lecompte verkoos zelf te antwoorden op de vraag die ongetwijfeld op de lippen van de Schalkse Ruiters lag te branden: Hoeveel verdient de gemiddelde verjongingsspecialist zo ongeveer ?
Miljarden per dag, zoals iedere fraudeur het betaamt, waar andere fraudeurs in dit land dan nog eens het merendeel van opeist. In deze context kon dr. Lecompte niet nalaten om nog eens de commissaris van Knokke te bedanken, die zich kosteloos had laten omkopen. Deze had namelijk in verscheidene kranten reclame gemaakt voor de nakende tentoonstelling van de vrouw van de dokter.

Als afsluiter leerden we ook de snelheidsduivel Lecompte kennen, hij had reeds een zestal Porche's in de prak gereden, meestal als gevolg van overdreven snelheid.