De reportage was ... NIET WAAR
De gast zei ... NIET WAAR
Klein Vlaanderen ... 36 % 64 %
Vlaanderen .... 33 % 67 %
Kris De Vos uit Turnhout kreeg van zijn dokter te horen dat hij longkanker had en maximum nog één jaar kon leven.
Hij besloot zijn laatste jaar op reis te gaan en verkocht al zijn bezittingen. Maar na één jaar bleek hij nog steeds te leven en na onderzoek zelfs springlevend. Goed nieuws, denkt u ? Tuurlijk, maar Kris had zijn normale leven opgegeven. De Schalkse Ruiters wilden hem helpen om zijn oude leven opnieuw op te bouwen.
Een dokter die onbekend wenst te blijven beweert dat hij op basis van Kris' dossier een andere diagnose had gemaakt. Tom begint zijn reddingsactie bij het bedrijf waar Kris vroeger werkte. Zijn ex-werkgeefster kan hem echter niet terugnemen, zoiets is tegen de bedrijfspolitiek. Het verweer van Tom dat het de sociale plicht van het bedrijf is, verandert hun standpunt  niet.
Bij de verzekeringsmaatschappij van de behandelende dokter polst Tom of Kris geen recht op schadevergoeding heeft. De maatschappij wil principïeel betalen wat ze moeten betalen dus moet het slachtoffer bewijzen dat hij recht heeft op een vergoeding. Maar hoe bewijs je de morele en financiële schade die Kris heeft opgelopen ? Men begrijpt niet dat Kris alles heeft verkocht en op reis is vertrokken.
Nu gaat Tom de dokter opzoeken die de verkeerde diagnose heeft gesteld. Dr. Corrin wil echter niet over een patiënt spreken, zeker niet buiten zijn praktijk en zeker niet voor het oog van een camera. Het geval De Vos is  wat hem betreft trouwens afgehandeld. Deur dicht. Tom en Kris slagen erin langs achteren binnen te gaan om toch nog enige verklaring van de dokter te kunnen loskrijgen. De dokter en zijn vrouw, die er ondertussen is komen bijstaan, willen dat ze hun domein verlaten en dreigen de politie op te bellen.
Tom maakt zich kwaad en eist voor Kris een rechtzetting. Helaas zijn pogingen blijven vruchteloos.