Gasten :  Dr. Lecompte & Paul De Leeuw
Groot was onze verbazing toen onze Ruiters de centrale gast van deze week aankondigden met dezelfde tekst als vorige week. "Een spraakwaterval van Knokke, vader van tien kinderen, schitterde jaren in de Drie Wijzen, wordt duizend jaar, wegens succes verlengd.... dokter Lecompte !".
Wegens de vele positieve reacties voelden de Ruiters zich verplicht om deze dokter terug uit te nodigen. Een unicum in de geschiedenis van de Schalkse Ruiters.
De dokter had sedert vorige week door zijn enorme populariteit een groot gevoel van onveiligheid gekregen en was professionele hulp gaan opzoeken. Hij had drie sirenes laten bijplaatsen en dit om de commissaris en de burgemeester van Knokke heel wat telefoontjes te besparen.
Naast de dokter hadden de Ruiters trouwens nog een gast uitgenodigd.
"Een controversieel tv-figuur, het mediafenomeen van de laatste tien jaar, de geestigste man van de lage landen, ongelofelijk maar waar... Paul De Leeuw !"
Onder een oorverdovend applaus kwam deze held uit Nederland de studio binnen en maakte meteen duidelijk waarvoor hij bekend staat. "Ik verzamel kabouters", zei hij tegen Lecompte en deze zat er maar beteutert bij. Ook noemde hij Tom doelbewust Bart en de reden waarom de dokter een tweede keer aanwezig mocht zijn was volgens hem omdat hij goedkoop is.

De Ruiters hadden voor de gelegenheid ook Klein Nederland uitgenodigd die mee de reportages zouden beoordelen.
Volgens de dokter zou Paul ook zeker 70 tot 80% procent behalen op de schaal van excentriekelingen. Paul trok zijn conclusies.
Paul omschrijft zichzelf als leuk en vraagt aan ons presentatie duo of ze een stelletje zijn, wat beiden ontkenden (maar ze hadden het wel geprobeerd). Ook mocht Paul, die al heel veel tv-ervaring heeft, de twee steeds onderbreken als ze iets fout deden.
Paul had nog alleen nog maar de aflevering gezien met Hugo Claus en dat "neukpopje" maar snapte niet echt de bedoeling ervan. Daarom wilden de Ruiters hem vooraf even testen en toonden hem een aantal "oude" reportages.
Paul is er voor gekend dat hij altijd heel openhartig is over zijn prive leven, hij antwoordt op de alle vragen die men hem stelt behalve over bepaalde dingen zoals zijn gewicht. Om de mensen die Paul niet (goed) kennen hadden de Ruiters een filpmje gemaakt over de vraag "Wie is Paul De Leeuw ?". Een komiek en goed programmamaker, heel erg leuk, hartstikke goed, gaat af en toe iets te ver, misbruikt af en toe zijn humor, kan erg goed zingen en shockeert op zijn tijd waren enkele reacties die ze kregen van mensen uit de straat.
We kregen ook fragmenten te zien ter verduidelijking zoals het interview met een lul en het legendarische vogeltje-wat-zing-je-vroeg clipje. Dingen die in Vlaanderen nooit uitgezonden zouden kunnen worden, volgens Bart en Tom.
Op de vraag of hij vindt dat men in BelgiŽ te braaf is, antwoordt Paul dat hij eigenlijk bijna nooit naar de Vlaamse tv kijkt, behalve de programma's van Marc Uyterhoeven (die volgens Paul een ideale gast zou zijn voor de laatste aflevering).
Paul's moeder woont al een tijdje in Brasschaat volgens hemzelf voor de "ontzettend leuke natuur", maar het kon ook zijn omdat het daar goedkoop is. Hij weet echter niet zo heel veel over BelgiŽ, behalve dan hetgene wat de laatste tijd in het nieuws verscheen.
Ook Bart en Tom zetten Paul af en toe op zijn plaats. Zo lieten ze hem in het kader van het "volgend onderdeel" een tijdje met een hoofdtelefoon op zitten zonder echte bedoeling. Ze maakten van de gelegeheid gebruik om de mening van dokter Lecompte te vragen over de Nederlandse centrale gast. Hij antwoordde gevat dat Paul best nog een tijdje zo mocht blijven zitten. Terwijl hij dit zei, benadrukte de directie dat dit typetje eigendom blijft van de VRT.
Als slot van het eerste deel vroeg Tom of Paul nog optreedt in zalen. Tuurlijk, deed hij dit nog en ook in ziekenhuizen als cliniclown grapte hij. Cabaret doet hij niet meer. Dokter Lecompte vond het leuker vorige week toen hij alleen zat. Begin tweede deel deelde Paul De Leeuw mee dat hij het eerste deel heel goed vond en dat hij tijdens de pauze Bambi had ontmoet maar deze viel erg tegen.
aflv9_d2_05.jpg (12826 bytes) Ook verklaarde hij dat zijn (mooie) CD's in Vlaanderen toch niet erg goed verkoopten. Toen Dokter Lecompte vertelde dat hij drie dochter en zeven zonen had, vroeg Paul hem of ze de dokter misschien ook Vader Abraham noemden. Paul De Leeuw zoals we hem kennen begon in vorm te komen en dokter Lecompte zat er bij en keer ernaar.
De toekomstplannen van Paul waren zijn Laat de Leeuw show die van start ging en een musical waarin hij meedoet.
Dokter Lecompte kwam uiteindelijk als grote overwinnaar naar voren. Terwijl Paul geen enkele reportage juist geraden had, scoorde de dokter twee op drie.